Europa Conference League

ΠΑΟΚ: Το προφίλ της Χιμπέρνιαν και της Ριέκα

Μία εκ των Χιμπέρνιαν ή Ριέκα θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στα playoffs του Conference League, αν περάσει την Μποέμιανς.

Αρκετά καλή ήταν η κλήρωση του ΠΑΟΚ στα playoffs του Conference League, εφόσον αποκλείσει την Μποέμιανς, καθώς θα αναμετρηθεί με την Χιμπέρνιαν ή τη Ριέκα.

Η Xιμπέρνιαν τερμάτισε τρίτη στο τελευταίο πρωτάθλημα Σκωτίας, το οποίο έχει κατακτήσει τέσσερις φορές, με τελευταία το 1952. Ιδρύθηκε το 1875, έχει έδρα το Εδιμβούργο και γήπεδο το Easter Road (20.500 θεατών), ενώ χρώματά της είναι το πράσινο, το μαύρο και το άσπρο. Προπονητής της ομάδας είναι ο Σκωτσέζος Τζακ Ρος και καλύτεροι παίκτες της θεωρούνται ο αριστερός μπακ Τζος Ντόιγκ, ο σέντερ φορ Κέβιν Νίσμπετ και ο διεθνής με την Αυστραλία εξτρέμ Μάρτιν Μπόιλ. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τη Σάντα Κολόμα από την Ανδόρα με δύο νίκες, 3-0 και 2-1. Έχει βρεθεί άλλες δύο φορές στο δρόμο ελληνικών ομάδων, το 2001 αποκλείστηκε από την ΑΕΚ στον πρώτο γύρο του UEFA (ήττα με 2-0 και νίκη με 3-2) και το 2018 απέκλεισε στον δεύτερο προκριματικό του Europa League τον Αστέρα με 3-2 και 1-1.

Η Ριέκα ήταν τρίτη στο πρωτάθλημα Κροατίας, το οποίο είχε κατακτήσει το 2017 για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ιδρύθηκε το 1946, έδρα της είναι το «Rujevica» (8.300 θεατών) και χρώματά της το λευκό και το κόκκινο. Προπονητής της είναι ο Γκόραν Τόμιτς, που το 1998 είχε αγωνιστεί δανεικός στην ΑΕΚ. Ο Σκοπιανός διεθνής στόπερ Ντάρκο Βελκόφσκι είναι το μεγαλύτερο όνομά της μαζί με τον Ελβετό φορ Γιόσιπ Ντρμιτς. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την Γκζίρα από τη Μάλτα με δύο νίκες, 0-2 και 1-0. Στο παρελθόν έχει συναντήσει την ίδια σεζόν (2017) τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League αποκλείστηκε από τους Πειραιώτες με δύο ήττες, 2-1 και 1-0, ενώ στους ομίλους του Europa League έχασε από την «Ένωση» εντός με 2-1 και πήρε ισοπαλία 2-2 στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x